Warning: Creating default object from empty value in /var/www/suff.tv/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 28
Om projektet – SUFF
SUFF

Om projektet

Beskrivelse og baggrund

Baggrunden for projektet er grundlæggende, at vi i vores dagligdag møder mennesker med udviklings-hæmninger af forskellig art, som har massive problematikker i forbindelse med seksualitet.

Onani, seksualitet og samleje er en naturlig del af livet, men at kunne mestre dette, kan være en stor udfordring for mennesket med en funktionsnedsættelse. Vi oplever i vores arbejde, at det ikke at kunne mestre egen seksualitet og håndtere egne behov i praksis, ofte kan være grobund for store frustrationer og konflikter.

Vi lærer og erfarer, at ”en sund seksualitet” er noget af det mest elementære, et menneske skal kunne mestre, og som sådan vil vi gerne i vores daglige arbejde kunne understøtte, at borgerne får en god og kompetent rådgivning.

Denne rådgivning indebærer også, at der på området findes valide undervisningsmaterialer til formålet. Vi oplever, at den viden borgerne har, ofte kommer fra f.eks. porno, som i de fleste tilfælde giver et forvrænget billede af, hvordan det fungerer, når mennesker udfolder sig seksuelt.

Undervisningsmaterialer i seksualitet kan have mange forskellige former, og det vi erfarer, der ofte mangler er lavpraksis introduktionsredskaber. Derfor har vi valgt at lave seks små film om onani samt en tilhørende kommunikationsguide. Filmene kan ses sammen med borgeren. Kommunikationsguiden er til fagpersonale.